075 - 615 10 45 info@topblusser.nl

Rookmelders, vanaf 1 juli 2022 verplicht!

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere verdieping in een woning een rookmelder te hangen. Deze verplichting gold al eerder voor nieuwbouw, maar met de nieuwe wetgeving nu ook voor bestaande woningen.

Ben je huiseigenaar, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het ophangen en onderhouden van rookmelders. Als je een woning huurt, dan is de verhuurder verantwoordelijk voor het ophangen van voldoende rookmelders.

Met een rookmelder of brandmelder word je tijdig gewaarschuwd wanneer er rookontwikkeling dan wel brand in de woning ontstaat. Er zijn verschillende soorten rookmelders. Zo heb je bijvoorbeeld optische rookmelders, thermische rookmelders, gekoppelde rookmelders en slimme rookmelders.

Een optische rookmelder reageert op rookontwikkeling. Een thermische rookmelder reageert niet op rook, maar gaat af wanneer de temperatuur te hoog wordt of te snel stijgt. Gekoppelde rookmelders reageren op elkaar, gaat er één af dan gaan de andere rookmelders ook af. Slimme rookmelders geven niet alleen een geluidssignaal, maar kunnen je ook bellen of een e-mail sturen. Verder zijn er natuurlijk rookmelders in combinatie met een koolmonoxide detector en rookmelders met beperkte houdbaarheid van de batterij of een batterij die 10 jaar mee gaat.

In de webwinkel van onze collega’s van de afdeling TopBHV vind je verschillende soorten rookmelders en koolmonoxidemelders. Verder vind je hier een zeer uitgebreid assortiment producten op het gebied van bedrijfshulpverlening en reanimatie.

Hiernaast een greep uit het assortiment van de webwinkel.

Rookmelder kopen of laten installeren!

Onze monteurs van TopBlusser kunnen particulieren en bedrijven voorzien van allerlei soorten rookmelders. De dienstverlening van onze monteurs richt zich niet alleen op de Zaanstreek, maar ook in (de buurt van) grote plaatsen als Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en de rest van Nederland. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen!