075 - 615 10 45 info@topblusser.nl

Een goedgekeurd ontruimingsplan voor uw bedrijf in Zaandam nodig? Wij helpen graag!

 

Welkom bij TopBlusser, uw partner voor veiligheid! TopBlusser is onderdeel van De Veiligheidscirkel en is op een steenworp afstand van Zaandam gevestigd. 

Het ontruimingsplan!

In ieder gebouw kunnen zich situaties voordoen die het noodzakelijk maken dat bezoekers en personeel het gebouw zo snel mogelijk moeten verlaten.

Deze situaties kunnen zich voordoen bij:

Interne risico’s:
– brand;
– bouwkundige risico’s;
– natuurlijke risico’s (wateroverlast, blikseminslag, stormschade, extreme weersomstandigheden);
– storingsrisico’s (uitvallen van datacommunicatie, computers en beveiligingssystemen);
– gaslekkage;
– of andere voorkomende gevallen.

Externe risico’s:
– verkeersongeval met gevaarlijke stoffen (explosiegevaar / giftige en/of bijtende stoffen) in nabijheid pand;
– vrijkomen gevaarlijke stoffen of explosie van nabijgelegen industrie.

Naast de genomen preventie- en preparatiemaatregelen is voor bovenstaande situaties een ontruimingsplan nodig. Een ontruimingsplan is een schriftelijk opgesteld plan, waarin vermeld staat wat te doen bij een calamiteit. Ontruimingsplannen en ontruimingsplattegronden zijn sowieso verplicht wanneer een brandmeldinstallatie in het gebouw aanwezig is. Maar behalve dat er een verplichting geldt bij de aanwezigheid van een brandmeldinstallatie, worden de plannen en plattegronden ook bij diverse audits van keuringsnormen vereist.

Ontruimingsoefeningen!

De Arbowet verplicht werkgevers maatregelen te nemen in geval van een noodsituatie. Een pand veilig kunnen verlaten in geval van nood hoort hier ook bij. Wij adviseren daarom jaarlijks een ontruimingsoefening voor uw personeel te organiseren. Voorwaarde voor een goede ontruiming is dat de opzet van het ontruimingsplan bij alle medewerkers bekend is. Door middel van minimaal een jaarlijkse oefening zal dit ontruimingsplan aan de praktijk worden getoetst en zo nodig worden bijgesteld.

Na een ontruimingsoefening weet u of uw bedrijf adequaat kan omgaan met een noodsituatie. Het is belangrijk dat uw medewerkers weten wat te doen bij een noodsituatie en ook waar de nooduitgangen zijn en het verzamelpunt.

Een ontruimingsplan volgens NEN 8112 nodig?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies en scherpe prijzen! Wij adviseren uw bedrijf in Zaandam graag.

 

Een ontruimingsoefening aanvragen?

Wij helpen u graag bij de jaarlijkse ontruimingsoefening in Zaandam! Realistisch en spectaculair! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Stuur via onderstaand formulier vrijblijvend uw vraag naar ons toe en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Bellen mag natuurlijk ook naar 075-6151045.