075 - 615 10 45 info@topblusser.nl

En plotseling is er brand…

 

Brand ontstaat vrijwel altijd onverwachts, in huis, caravan, schuur, op de boot etc. Maar… heb jíj een brandblusser direct bij de hand? Lang niet iedereen beschikt over een (juiste) brandblusser, terwijl dit wel heel zinvol kan zijn. Met een brandblusser kun je namelijk een beginnende brand binnen enkele seconden blussen voordat deze om zich heen grijpt. Voordat je gaat blussen moet je wel weten wát er brandt, want niet iedere brandblusser is geschikt voor ieder brandrisico.

Er zijn vijf verschillende brandklassen:
Brandklasse A
Brandklasse B
Brandklasse C
Brandklasse D
Brandklasse F

Afhankelijk van de brandklasse gebruik je een bepaald type brandblusser. Hieronder staat dit overzichtelijk in een tabel weergegeven.

 

Heb je vragen naar aanleiding van dit overzicht, aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via

 

Wij hebben voordelige abonnementen op blusmiddelen (zowel particulier als zakelijk), zodat je altijd verzekerd bent van een optimaal werkend apparaat. 

Zoals op onze contactpagina is te lezen zijn wij onderdeel van De Veiligheidscirkel. Bij De Veiligheidscirkel kun je, naast het huren of leasen van blusmiddelen, ook terecht voor onder andere BHV cursussen, VCA cursussen, ontruimingsoefeningen en het inhuren van brandwachten.