075 - 615 10 45 info@topblusser.nl

En plotseling is er brand…

Brand ontstaat vrijwel altijd onverwachts, in huis, caravan, schuur, op de boot etc. Maar… heb jíj een brandblusser direct bij de hand? Lang niet iedereen beschikt over een (juiste) brandblusser, terwijl dit wel heel zinvol kan zijn. Met een brandblusser kun je namelijk een beginnende brand binnen enkele seconden blussen voordat deze om zich heen grijpt. Voordat je gaat blussen moet je wel weten wát er brandt, want niet iedere brandblusser is geschikt voor ieder brandrisico.

Er zijn vijf verschillende brandklassen A, B, C, D en F. Afhankelijk van de brandklasse gebruik je een bepaald type brandblusser. Hieronder staat dit overzichtelijk in een tabel weergegeven.

Abonnementen op blussers (zowel particulier als zakelijk) en andere veiligheidsmiddelen staan uitgebreid beschreven op deze site van Topblusser.

In onze webwinkel van TopBHV, net als Topblusser onderdeel van de Veiligheidscirkel, bestel je snel en eenvoudig brandblussers voor de verschillende brandklassen. Ook voor diverse cursussen op het gebied van veiligheid ben je bij TopBHV aan het juiste adres. Zo kun je bij TopBHV de volgende cursussen boeken:

BHV Basis
BHV Herhaling
VCA trainingen
Ploegleider BHV cursussen
BHV trainingen fysiotherapie
BHV training Code95
Kinder EHBO Brand & Ontruiming
Basisopleiding ademlucht
BHV Ontruimingsoefening