075 - 615 10 45 info@topblusser.nl

Hoe kunt u zelf checken of een brandblusser over datum is?

Ziet u op de brandblusser een sticker met de tekst ‘blusstof vervangen vóór’ of is de brandblusser voorzien van een keuringssticker? Lees hieronder hoe u deze stickers moet interpreteren. 

Sticker ‘blusstof vervangen vóór’.

De houdbaarheid van brandblussers staat altijd op de blusser aangegeven. Iedere 5 jaar moet de blusstof vervangen worden, omdat de rating van de blusstof met de tijd kan afnemen. Dit betekent dat de brandblusser aan bluskracht kan verliezen, iets wat natuurlijk voorkomen moet worden. Vervangen na 5 jaar is vaak een goedkopere optie dan hervullen.

Op de foto zie je twee rijen aan vakjes staan. De bovenste rij geeft de maanden van het jaar weer en de rij daaronder de jaartallen. De blusstof in de brandblusser op deze foto zou vóór februari 2024 vervangen moeten worden.

 

 

Keuringssticker

De keuringssticker geeft aan wanneer de laatste keuring heeft plaatsgevonden en voor wanneer de volgende keuring moet plaatsvinden. Bovenaan de sticker staat conform welke NEN norm de blusser is gekeurd. Brandblussers worden volgens NEN 2559 (keuring draagbare blustoestellen) gekeurd. Brandblussers worden op meerdere punten gecontroleerd, waaronder de druk, corrosie, vulling en breuken en andere schade.

Op de foto zie je rechts 2 balken staan, ieder met 2 rijen aan vakjes. Op de bovenste balk is af te lezen wanneer het onderhoud is uitgevoerd. Op de onderste balk is af te lezen wanneer het eerstvolgende onderhoud moet plaatsvinden.

Laat u de brandblussers in uw bedrijf jaarlijks door TopBlusser controleren? Dan nemen wij zelf contact met u op voor het maken van een controle-afspraak. Wij houden dit dus voor u bij. Onze REOB gecertificeerde monteurs reizen door het hele land om ervoor te zorgen dat u altijd over optimaal werkende blusapparaten beschikt.

Wist u dat u bij ons ook voordelige leasecontracten voor blusmiddelen kunt afsluiten? Met ons unieke concept huurt u al een brandblusser voor thuis of uw bedrijf vanaf slechts € 29,95 per jaar! Klik hier voor meer informatie over ons unieke leaseconcept.